Van maandag 19 april 2010 t/m donderdag 13 mei 2010 elke werkdag om 18.00 uur op Nederland 3 zendt de NPS de drie televisieseries van Dunya & Desie uit. De series zijn uitgezonden tussen 2002 en 2004.

Vrijdag 14 mei om 18.00 op Nederland 3 is 'Op de set bij Dunya & Desie' te zien, met een kijkje achter de schermen bij de opnames van Dunya & Desie de film, die in 2008 in première ging. De film wordt zaterdag 4 september uitgezonden om 19.00 uur op Nederland 3

Aflevering 1: Geheimen in Noord - 19 april 2010
In Amsterdam-Noord is niets wat het lijkt. Een avond oppassen is niet zomaar een avond oppassen en een doorsnee rijtjeshuis blijkt een complete reptielenverzameling te herbergen.

Aflevering 2: Project Petra - 20 april 2010
In de klas van Dunya en Desie komt een nieuw mei 2010sje: Petra uit Haaksbergen. Petra ziet er anders uit dan de rest en wordt daarom niet geaccepteerd. Dunya en Desie besluiten Petra een metamorfose te geven. Dat hadden ze beter niet kunnen doen.

Aflevering 3: Chinese muren - 21 april 2010
Tijdens Ramadan moet Dunya geld verdienen voor haar jaarlijkse bijdrage voor een goed doel. Ze vindt een baantje als serveerster bij de plaatselijke Chinees. Ze komt er al snel achter dat het daar helemaal niet in de haak is.

Aflevering 4: Trouwfoto's - 22 april 2010
Dunya en Desie gaan op zoek naar een vriend voor Desie's moeder Monique. De keus valt op de licht kalende maar sympathieke Herman. Het blijkt te klikken tussen Herman en Monique, maar klikt het ook tussen hem en Desie?

Aflevering 5: De nieuwe zuster - 23 april 2010
Bij de familie van Dunya logeert tijdelijk de twintigjarige Saïda. De moeder van Dunya is erg in haar nopjes met de onberispelijke en vrome Saïda. Ze is een goed voorbeeld voor Dunya. Desie denkt daar heel anders over.

Aflevering 6: De dood en de jongen - 26 april 2010
De ouders van Dunya zijn een paar dagen naar Marokko voor een begrafenis. Voor Dunya en Desie is de kust nu vrij om achter de jongens aan te gaan.

Aflevering 7: Sweet sixteen - 27 april 2010
Desie wordt zestien. Haar moeder Monique heeft Desie een brommer beloofd als ze tot haar zestiende niet rookt. Een onverwachte brief van de oma van Desie gooit roet in het eten.

Aflevering 8: Valentijn - 28 april 2010
Het is Valentijnsdag, een belangrijke dag voor Dunya en vooral voor Desie. Desie is verliefd op Abdel, een vriend van Soufian. Ze probeert een Valentijnsafspraak met hem te maken. Dunya helpt haar daarbij, maar er gaat iets helemaal fout. Bij Monique niet: ze heeft een geheime aanbidder die haar overstelpt met Valentijnskaarten, bloemen en kadootjes. Wie zou het zijn?

Aflevering 9: Handlezen - 29 april 2010
Dunya en Desie zitten midden in hun schoolonderzoeken voor het eindexamen. Het kan Desie niks schelen: ze gaat toch zakken. Dunya stelt voor om naar een Marokkaanse waarzegster te gaan. Die doet twee opmerkelijke voorspellingen. Monique krijgt op haar werk een grote verrassing. Maar of ze daar zo blij mee is...

Aflevering 10: Doornen en rozen - 30 april 2010 (17.50 uur)
Desie vindt het tijd voor een 'eerste keer'. Ze is nu inmiddels 16 en stelt zich er van alles bij voor. Voor Monique is het lastig te accepteren dat haar dochter niet voor altijd haar kleine mei 2010sje blijft. Bij Dunya thuis gaat ook niet alles over rozen: Kenza moet naar het ziekenhuis voor een inwendig onderzoek. Dunya gaat mee om te vertalen en leert haar moeder beter kennen.

Aflevering 11: Blinde liefde - 3 mei 2010
Tegenover Dunya is een knappe jongen komen wonen. Vanuit haar slaapkamer kan ze hem onopgemerkt bespieden. Desie vindt het heel interessant en komt ook gluren. De jongen blijkt echter blind te zijn. Dunya zet haar gevoelens om in een gedicht. Kenza leert Nederlands en krijgt daarbij hulp van Monique.

Aflevering 12: Boze oog - 4 mei 2010
Dunya en Desie zijn verliefd op dezelfde jongen: Derrek van de motorcross. Dunya is zo jaloers op Desie, dat ze bang is dat ze het 'Boze oog' heeft. Ze geeft Desie een talisman om haar vriendin tegen haar 'kwade krachten' te beschermen. Maar of dat nou zoveel helpt? Monique probeert te stoppen met roken, wat ook al geen succes lijkt te worden.

Aflevering 13: Marken-Marrakech - 5 mei 2010
De zomervakantie is in aantocht. Monique maakt plannen om met Desie op vakantie te gaan, maar Desie gaat liever met Dunya. Alleen moet eerst nog de uitslag komen van de eindexamens.

Aflevering 14: Scheiding links, scheiding rechts 6 mei 2010
Voor het eerst zitten Dunya en Desie niet meer bij elkaar op school. Desie is na de Mavo naar de kappersschool gegaan en Dunya zit nu op de Havo. Kan hun vriendschap deze scheiding wel aan?

Aflevering 15: Jongensdromen - 7 mei 2010
Dunya maakt zich zorgen over haar broertje Soufian. Hij gaat om met een groepje jongens dat een slechte invloed op hem heeft. Desie heeft iets heel anders aan haar hoofd: huisschilder Jeff blijkt een ex-bajesklant te zijn.

Aflevering 16: Persoonlijke vragen - 10 mei 2010
Dunya en Desie hebben een baantje als enquêteur in een callcenter. Desie verovert het hart van rasta-Richard, die ze eigenlijk helemaal niet kent. Dunya komt er achter dat zij en haar ouders elkaar ook niet goed kennen.

Aflevering 17: Bed- en badgasten - 11 mei 2010
Tot Desie's grote ergernis trekt Jeff bij haar en Monique in. Met beide handen grijpt Desie het aanbod van Dunya's moeder Kenza aan om bij hun te komen wonen. Maar met de komst van Desie halen ze meer problemen in huis dan voorzien.

Aflevering 18: Geen ja en geen nee - 12 mei 2010
Dunya maakt zich grote zorgen: haar Marokkaanse achterneef Hassan is in het land en heeft zijn zinnen op haar gezet. Soufian weet dat de familie een huwelijk aan het voorkoken is. Desie moet ingrijpen om het ergste te voorkomen. En Jeff doet Monique een aanzoek.

Aflevering 19 - Dunya en Desie Forever - 13 mei 2010
Slotaflevering. Dunya wint een stageplaats bij de krant. Monique gaat trouwen met Jeff. En Desie? Desie heeft het er moeilijk mee dat niet alles altijd kan blijven zoals het was.

^naar boven

 


 

sweet sixteen D&D

valentijn

doornen en rozen

blinde liefde

marken marakech

dunya en desie aflevering 13

dunya en desie aflevering 14

dunya en desie aflevering  15

dunya en desie aflevering 17

dunya en desie aflevering 18